در ادامه پیگیری مباحث اقتصاد مقاومتی در کارگروه ویژه این امر در پایگاه بسیج شهدای سایپا ، گفتوگویی با مهندس محمود مهدی قائممقام محترم معاونت اداری و توسعه منابع انسانی گروه سایپا انجام دادهایم که در زیر میخوانید:
– سوال ما پیرامون بحث اقتصاد مقاومتی است. در این خصوص چه دیدگاهی دارید؟
باید اصطلاحات را یک مقدار شکافت تا موضوع مشخص شود. اقتصاد مقاومتی اصطلاحش ترکیبی از اقتصاد و مقاومت است. کلمه اقتصاد همانگونه که میدانید، یک عنوان عمومی است. کلمه مقاومت یعنی اینکه ما اجازه ندهیم که اعمال نفوذ و قدرت از طرف افرادی که منابع و امکانات و اختیار را دارند بر ما اعمال رفتار ضالمانه داشته باشند.
– مصادیق اجرای اقتصاد مقاومتی در شرکت سایپا را در چه چیزهایی میدانید؟
ما بهعنوان حوزهای که متولی منابع انسانی در یک شرکت هستیم میتوانیم ترویج دهنده این رفتار ارزشمدارنه باشیم. ما باید تلاش کنیم که تغییر در نگرشها و رفتار همکاران را ترویج دهیم و در حوزه آگاهیرسانی و کمک گرفتن از مکانیزمهایی که امکان افزایش بهرهوری را دارند تلاش کنیم.
– بزرگترین ریسک و مشکل سایپا را شما در چه چیزی میدانید؟
در شرایط فعلی در حوزهای از فعالیتهای کشور قرار داریم که مناسبات جهانی آن را در تنگنا انداخته و نوع محصول تولیدی ما در استاندارد جهانی مورد مقایسه و سنجش قرار میگیرد، به همین دلیل هم وظیفه بسیار دشواری داریم. امروز، فضای سخت و دشوار کسب و کار، مشکلات بینالمللی، بیثباتیهای اقتصادی، بحرانهای سیاسی منطقهای فعالیتهای ما را تحت تاثیر قرار داده و موانع فراوانی را برای مجموعه گروه سایپا ایجاد کرده است. این مشکلات ما را به سمتی سوق میدهد تا به دنبال اقتصاد مقاومتی و بهرهبرداری از آثار و برکات موجود در آن باشیم.
– برای برون رفت از مشکلات، به روش اقتصاد مقاومتی برنامه و نظری هم دارید؟
تلاش ما این بوده که مدلی برای استفاده از سیاستهای اقتصاد مقاومتی طراحی کنیم، چون با توجه به وجود شرایط خاص اقتصادی، باید از یک مدل و برنامه جامع و مشخص پیروی کنیم. همکاران معاونت اداری و توسعه منابع انسانی گروه سایپا تلاش خود را به خرج دادند و یک مدلی را طراحی کردند که این مدل قابل تعمیم به کل گروه سایپا است. در این مدل ما تولید مقاومتی را بر اساس شرایط کنونی سایپا تحت عنوان اقتصاد مقاومتی در نظر گرفتیم. اولین و مهمترین عامل در تحقق اقتصاد مقاومتی و پیش نیاز اجرایی آن، موضوع مسئولیت پذیری است، افراد باید احساس مسئولیت کنند یعنی بجای اینکه منفعل باشند، کنار بشینند و کار را به دیگران واگذار کنند، قدم در این مسیر بگذارند و حرکت خود را در راستای تبلور استعدادها و توانمندیها ادامه دهند. افراد باید تعلق سازمانی را در خود به صورت جدی پرورش داده و تقویت کنند و وابستگی به سازمان را در تمامی فرایند کاری خود مدنظر قرار دهند. دومین رویکردی که مورد توجه ما قرار دارد، مدیریت اقتضایی است، یعنی تصمیمات و برنامههای خود را در حوزههای مدیریتی به گونهای تنظیم کنیم که مطابق شرایط روز و اقتضائات کنونی ما باشد. در مقوله بهرهوری موظف میشویم که از تمام منابعی که سازمان در اختیار دارد بهطور کامل استفاده کرده و نیاز خود را در داخل برطرف کنیم، این کار به شکل قابل ملاحظهای بهرهوری را در گروه سایپا افزایش خواهد داد. نکته بعدی که مدنظر ما قرار دارد بحث کارآفرینی سازمانی بود، در این بخش نیاز داریم روحیه عمومی، نشاط و ارزش افزوده را در سازمان رونق دهیم و از خلاقیت، ابتکار و نوآوریهایی که همکاران دارند استفاده کنیم تا این ارزش افزوده را به سازمان برگردانیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه