آیه شریف وموضوعات مورد بحث شده در جلسه ۱۳۳ همدلان قرآنی جهت بهره برداری دوستان و سایر همکاران عزیز تقدیم می گردد؛
جلسه مورد نظر کارگروه قرآن در صبح روز سه شنبه ۹۴/۱۰/۱ از ساعت ۶:۵۵الی ۷:۳۰ در نمازخانه شرکت سایپا برگزار گردید ؛ امید است توفیق بهره مندی از سفره پر برکت قرآن را داشته باشیم.
موضوعات جلسه در ادامه مطلب …
(جلسه اول ) آیه شریفه۵۴ سوره نساء
موضوع: حسود به خدا می گوید: من بهتر از تو می فهمم
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم / بسم الله الرحمن الرحیم
أَمْ یَحْسُدُونَ النَّاسَ عَلَى مَا آتَاهُمُ اللّهُ مِن فَضْلِهِ
یا اینکه آن ها به مردم [(به پیامبر و آلش)] به سبب آنچه خداوند از فضلش به آنها داده است حسد می ورزند…
حسد بدخواهی برای دیگران است; و از بدترین بیماریهای نفس است که خود موجب بسیاری از گناهان و مفاسد می شود; و حسود دشمن خیر و طالب شرّ و فساد است و العیاذ باللّه، خداوند را جاهل می داند و خود را داناتر از خداوند به مصالح و مفاسد بندگان می داند. از این رو معترضانه از خدا نابودیِ نعمت دیگران را می خواهد نعمتی که خداوند از سر فضل و حکمتش به آنان بخشیده است.
خداوند به موسی بن عمران (ع) فرمود: «ای موسی، هرگز بر آنچه به مردم از فضلم عطا کرده ام حسد مورز و چشم به آنها مدوز و آنها را در دل پیگیری مکن; زیرا حسود از نعمتهای من خشمگین و مخالف تقسیمی است که در میان بندگانم کرده ام. هر کس چنین باشد نه من از اویم و نه او از من است.»
از حسد کاهَد حسودان را وجود چشم نــابینا به از چشــم حسـود
چــون ببینی دیگـری را بـر مـراد کـن دعــا تــا نعـمتش گــردد زیـاد
خاطر خـود را مـرنجان بی سبب آنچه او دارد تـو هـم از حـق طلب
نی که آن خـواهی ز فرط ابلهی چون تو زان نعمت شود دستش تهی
هرچه دارد بنده حق دادش بلی گر حسودی کی تو حق را قایلی
صغیر اصفهانی
———————————————————————–
(جلسه دوم ) آیه زندگی ۷۸
بخیلان و تنگ نظران بدعاقبت اند
وَلاَ یَحْسَبَنَّ الَّذِینَ یَبْخَلُونَ بِمَا آتَاهُمُ اللّهُ مِن فَضْلِهِ هُوَ خَیْرًا لَّهُمْ بَلْ هُوَ شَرٌّ لَّهُمْ سَیُطَوَّقُونَ مَا بَخِلُواْ بِهِ یَوْمَ الْقِیَامَهِ
آل عمران: ۱۸۰
و کسانی که به آنچه خدا از فضل و رحمتش به آنان داده بخل می ورزند گمان نکنند که آن بخل برایشان خیر است، بلکه شری است.در روز قیامت آنچه بدان بخل ورزیده اند طوق گردنشان می شود …
خداوند در این آیه کریمه مجازات سنگینی را برای بخیلان در نظر گرفته و فرموده آنان را در روز قیامت رسوا خواهد کرد. البته مجازات بخیلان فقط مخصوص آخرت نیست، بلکه در دنیا نیز همیشه باید بار سنگین حفظ و نگهداری و محاسبه اموال و دارایی های خود را بر گردن نهند.
البته بخل منشأ زیانهای بزرگ فردی و اجتماعی و مادی و معنوی است، از آن جمله:
• انحراف مال و ثروت از جایگاه اصلی آن در جامعه، چون در گردش بودن دارایی به نفع عموم است، در حالی که بخیل با احتکار و انباشتن و اندوختن سرمایه ها مواهب الهی را از دسترس عموم دور می کند.
• دور ماندن از هدفهای برتر معنوی و الهی و روی آوردن به آرمانهای پست مادی و دنیایی.
• فرار از مسئولیت های اجتماعی که نیاز به صرف هزینه دارد.
• محرومیت و تهیدستی اکثریت در جامعه است.
در حدیث است که پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «چه ظلمی در نزد خداوند از بخل بالاتر است. خداوند به عزت و جلال خود سوگند یاد کرده است که هرگز حریص و بخیل وارد بهشت نشوند.» امام علی (ع) نیز فرمودند: «بخیل در حق خودش درباره کمترین چیزی بخل می کند، ولی با مرگ خود همه آن را به آسانی در اختیار وارثانش می گذارد.»
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه