پایگاه بسیج شهدای سایپا به مناسبت هفته مبارک بسیج و پیرامون فرامایش حکیمانه رهبر معظم انقلاب در راستای تبیین فرهنگ اقتصاد مقاومتی و نحوه اجرایی شدن آن گفتگوی با جناب آقای مهندس جوان معاونت محترم صادرات و بین الملل گروه سایپا انجام داده است که در ادامه شاهد آن خواهید بود .
سوال اول : می خواهیم نگرش شما در خصوص موضوع اقتصاد مقاومتی را بدانیم:
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض ادب و سلام خدمت همه بسیجیان عزیز کشور و بویژه همکاران عزیز بسیجی خودم در گروه خودروسازی سایپا، امیدوارم که به لطف ایزد منان و روحیه مردان عاشق بسیجی که در دوران دفاع مقدس از خاک و مرز و بوم دفاع کردند، انشالله بتوانیم با همان روحیه، لیکن در جبهه جدیدی به نام صنعت حضور موثری داشته باشیم. من فکر میکنم که اقتصاد مقاومتی می تواند تعاریف کلی داشته باشد. وقتی این مفهوم وارد عرصه صنعت و تولید می شود تعاریف خاص تری پیدا می کند. آنچه که مهم است این است که با توجه به نقطه مختصات کشور عزیز و مقدس جمهوری اسلامی ایران و نقش آن در عرصه بین الملل یکی از جایگاهای تقویت اقتصاد جمهوری اسلامی ایران همانا سنگر تولید و ایجاد اشتغال در عرصه صنعتی است که ارزش افزوده بالایی دارد و آن هم صنعت خودروست. به هر ترتیب قبول کنیم که صنعت خودرو مادر صنعتهاست و ما درحقیقت با صنعت خودرو نه تنها اشتغال را در کشور بلکه می توانیم بگوییم دو درصد GDP یا درآمد ناخالص کل کشور را تشکیل می دهد که طبیعتاً می تواند یک از ارکان نگهدارنده اقتصاد کشور باشد.
اقتصاد مقاومتی با همان روحیه دلاوری و بسیجی این مفهوم را دارد که در عین حال که برای حفظ سرمایه های خودمان تلاش می کنیم؛ اعم از نیروی انسانی و ایجاد وحدت رویه در بین کسانی که اکنون در سنگر صنعت فعالیت میکنند، همزمان با آن به مساله هزینه ها و کاهش هزینه ها توجه داشته باشیم و در عین حال به نوآوری و ایجاد محصولی که مطابق با رضایت مشتریان چه در عرصه بازار داخل و چه در عرصه بین الملل باشد توجه داشته باشیم. اگر مجموع اینها را در نظر بگیریم می تواند ما را به یک وضیعت پویا رهنمون کند که دائماً در تلاش باشیم برای اینکه بتوانیم محصولی را به بازار عرضه بکنیم که برای آن تلاش زیادی شده تا مطابق با خواسته های مشتریان و بروز باشد و در عین حال از جهت کیفی بهترین وضیعت و از لحاظ قیمتی هم رقابتی ترین قیمت را داشته باشد تا بتوانیم در این عرصه همچنان حضور داشته باشیم. من فکر میکنم که اگر بخواهیم به وجه خاص آن که تشخیص من هست دقت بکنیم این است که ما وقتی می توانیم این اقتصاد را دارای مقاومت بکنیم و پویا باشد که عرصه بازارها را توسعه بدهیم و به بازارهای صادراتی نفوذ پیدا کنیم چه آنکه با این حرکت می توانیم سهم بیشتری را از بازارهای بین المللی داشته باشیم. الان با روابط و ارتباطاتی که دنیا پیدا کرده است، کشورها دیگر محدود به حوزه قلمرو خودشان نیستند شرکتهایی در دنیا موفقند که بتوانند از قلمرو خودشان خارج بشوند و محصولاتی را تولید و عرضه کنند که قابل توزیع و مصرف در همه بازارهای بین المللی باشد. طبیعتاً اگر ما بخواهیم مثالی بیاوریم این مثابه آن است که ما یک برکه ای از آب باشیم که این برکه به هیچ جا راه نداشته باشد و دائماً در درون خودمان حالت ایستایی ایجاد بکنیم و این منجر به ماندگاری و نهایتاً باعث عدم تحرک و پویایی می شود؛ اما اگر این برکه تبدیل به رودخانه ای شود و راه پیدا کند به فضاهای بین المللی و اقیانوسهای دنیا، قطعاً می توانیم فضای بیشتری را برای تولید، برای دستیابی به تکنولوژیهای جدید تجربه کنیم برای اینکه بتوانیم با تولیدات و محصولاتی که با دست پرتوان عزیزانمان در کشور تولید می شود ارز وارد این کشور بکنیم و بتوانیم اقتصادی را که اتکای به نفت داشته است را به اقتصادی که اتکای به صنعت و تولید دارد تبدیل کنیم، من فکر می کنم مجموع فرمایشات مقام معظم رهبری هم در همین راستا بوده، در این خصوص بارها ایشان صراحتاً فرموده اند که باید طوری حرکت کنیم که اتکا از اقتصاد نفتی برود به سمت آنچه که به ید خودمان تولید و مصرف می کنیم. بنابراین هم در حوزه داخل و هم در حوزه بازار بین المللی فکر می کنم در معاونت صادرات باید برای اینکه به سند چشم انداز جمهوری اسلامی در سال ۱۴۰۴ که همانا صادرات ۳۰ درصد محصولات تولیدی گروه سایپا و همچنین در حوزه قطعات به خارج از کشور است تلاش کنیم.
سؤال دوم : با همین زاویه دید آیا شما بحران و یا آسیبی را هم برای شرکت سایپا متصور هستید؟
همانگونه که انقلاب توسط رهبر کبیر انقلاب امام هدایت شد اول از همه نقش هدایت رهبری و نقش رهبران سازمان است فکر میکنم باید در وهله اول در مدیریت ارشد باید با توجه به جمیع شرایطی که داریم بتوانیم خوب موضوعات را رصد کنیم که بحمدالله این موضوع در حال اتفاق افتادن است. مشکلات را واکاوی و شناسایی کنیم و با اتکا به استعدادهای فراوانی که در گروه و در میان پرسنل و اعضا بخصوص تفکرات بسیجی که حاکم است بتوانیم با یک رهبری خوب سازمان را هدایت کنیم. حالا اگر بیاییم عکس آن را فرض کنیم که ما شناخت خوبی از سازمان نداشته باشیم و ابعاد آن را نشناسیم ارتباط با پرسنل و نحوه هدایت و رهبری آنها را فراموش کنیم طبیعتاً موجب می شود که سازمان به قهقرا برود.
سؤال سوم : در این راستا برای پشت سر گذاشتن همین بحرانهایی که در حال حاضر شرکت گریبان گیرش هست برای عبور از این بحرانها با دیدگاه اقتصاد مقاومتی شما پیشنهادی دارید؟
فکر می کنم حضرت امیرالمومنین علی(ع) پاسخ این سؤال داده اند وقتی از ایشان سؤالی شد فرمودند: العمل العمل العمل. فکر می کنم با کار و تلاش و کوشش وبدون اتکاء به توجیهات و فرافکنی ها اگر همه با هم دست بدهیم و هم قسم بشویم برای اینکه در همه عرصه ها کوشش کنیم فکر می کنم با کوشش و تلاش حتماً به دست می آید. در قرآن کریم خداوند عالم می فرمایند. لیس للانسان الی ما سعی. در این آیه اشاره نشده است لیس للمسلم الی ماسعی. یعنی اگر مسلمان تلاش بکند بلکه فرموده اند انسان باید تلاش کند تا موفق شود. طبیعتاً ما با انگیزه ها و اعتقادهای دینی و مذهبی که داریم با رهبری جامعی مثل حضرت آیت الله خامنه ای که داریم و به همان نسبت اگر کار و تلاش و کوشش بکنیم حتماً موفق خواهیم شد.
پایان گفتگو/
ثبت دیدگاه