«وَنُرِیدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّهً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ»
سوره قصص آیه۵
چقدر این آیه گویا و امیدبخش است، چرا که به صورت یک قانون کلى و در شکل فعل مضارع و مستمر بیان شده است تا تصور نشود که تنها به مستضعفان بنىاسرائیل و حکومت فرعونیان اختصاص دارد، بلکه میفرمایید: فرعون مىخواست بنى اسرائیل را تار و مار کند و قدرت و شوکتشان را درهم کوبد، اما ما مىخواهیمکه مستضعفان پیشوایان و وارثان روى زمین گردند این بشارتى است در زمینه پیروزى حق بر باطل و ایمان بر کفر.
نمونهاى از تحقق این خواست الهى، حکومت بنىاسرائیل و زوال حکومت فرعونیان است.
و نمونه کاملترش حکومت پیامبر (ص) و یارانش بعد از ظهور اسلام است، حکومت پا برهنهها و تهىدستان با ایمان و مظلومان پاکدل که پیوسته از سوى فراعنه زمان خود مورد تحقیر و استهزاء بودند و تحت فشار و ظلم و ستم قرار داشتند .
سرانجام خدا به دست همین گروه، دروازه قصرهاى کسراها و قیصرها را گشود و آنها را از تخت قدرت به زیر آورد نمونه گستردهتر آن ظهور حکومت حق و عدالت در تمام کره زمین به وسیله حضرت مهدى(عج) است.
این آیه از جمله آیاتى است که به روشنى بشارت ظهور چنین حکومتى را داده است
در روایات به این ظهور بزرگ اشاره شده است در روایتی ازامام على (ع) در تفسیر این آیه میخوانیم : این گروه آل محمد (ص) هستند، خداوند مهدى(عج) آنها را بعد از زحمت و فشارى که بر آنان وارد مىشود برمىانگیزد و به آنها عزت مىدهد و دشمنانشان را ذلیل مىکند.
منبع:تفسیر نمونهص۱۵
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه