افزونه جلالی را نصب کنید. 18 ذو القعدة 1446 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1187 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 35 تعداد دیدگاهها : 13×
  • اوقات شرعی

  • نظر جناب آقای مهندس ولی عرب در خصوص اقتصاد مقاومتی

    شناسه : 1023 30 دی 1394 - 6:58 1018 بازدید ارسال توسط :

    valiarab

    کارگروه اقتصاد مقاومتی پایگاه بسیج شهدای سایپا پیرامون امر مهم اقتصاد مقاومتی و در پیشبرد هدف گفتمان سازی این مهم در شرکت سایپا مصاحبه ای در قالب چند محور مشخص شده با جناب آقای مهندس ولی عرب رئیس محترم اداره برنامه ریزی نگهداری و تحویل قطعات داخلی صورت پذیرفته که در ادامه مطلب مشاهده می شود .

    پ
    پ

    valiarab

    کارگروه اقتصاد مقاومتی پایگاه بسیج شهدای سایپا پیرامون امر مهم اقتصاد مقاومتی و در پیشبرد هدف گفتمان سازی این مهم در شرکت سایپا مصاحبه ای در قالب چند محور مشخص شده با جناب آقای مهندس ولی عرب رئیس محترم اداره برنامه ریزی نگهداری و تحویل قطعات داخلی صورت پذیرفته که در ادامه مطلب مشاهده می شود .

    وضعیت سایپا را چگونه می بینید و چه بحرانها ومشکلاتی در سایپا وجود دارد؟
    به نظر بنده، عمده ترین مسئله سایپا در حال حاضر بحران های مالی و فروش داخلی است که تحریم ها و شرایط منتج از آن، در شکل گیری این بحران موثر بوده و موجب کاهش تولید و فروش به دلیل عدم تأمین قطعات و به صورت خلاصه ، بروز پدیده عدم اطمینان و انحراف پیش بینی ها درکلیه حوزه ها گردیده است.
    از دیگر علل ریشه ای که در بوجود آمدن این بحران ها موثر بوده، بحث استراتژی های سازمان در حوزه محصول بوده ،که می بایست به صورت کلان و دراز مدت، با در نظر گرفتن شرایط بازار و جامعه ، تحقیقات مناسبی در این زمینه صورت پذیرد و در نتیجه استفاده از خدمات طراحی ومهندسی در سطح بین الملل وظرفیتهای داخلی، با استفاده از تکنیک های رایج (Joint Venture,..)، شاهد طراحی نوین وتکوین محصولات به فراخور شرایط بازار های داخل وخارجی باشیم.
    بحران های سطح عملیات از دیگر علل شرایط دور انتظارسازمان بوده و به دلیل عدم شناسایی دقیق ، به هنگام و سریع ریسکها ، پردازش و تهیه برنامه های پاسخ کارامد نبوده وبعضا “موضوعات از سطح ریسک به سطح بحران تغییر وضعیت داده اند.

    پیشنهاد شما جهت خروج از بحران با استفاده از توان داخلی سایپا واقتصاد مقاومتی چیست؟
    رویکرد اقتصاد مقاومتی، استمرار تکیه بر قابلیتها وشرایط درونی مجموعه ها با حفظ ارزشها و شناخت فرصتهای محیط کسب وکار بوده و برشاخص هایی ازقبیل دانش بنیانی،درون زایی ودرون گرایی، عدالت محوری ومردمی بودن تاکید دارد، براین اساس، توجه و شناخت توانمندی ها و قابلیتهای زیر مجموعه سازمان در کلیه حوزه ها، نقش بسزایی در یافتن راهبرد برون رفت از شرایط کنونی دارد . بنده سعی دارم دراین گفتگو، با ارائه مصداقی از شرایط موجود و تفسیر آن، تصویر ذهنی از نتیجه این رویکرد و برنامه های راهبردی منتج از آن را از منظر خود ارائه نمایم.
    اقبال طرح فروش اعتباری اخیر که با پیگیری های قابل تقدیر هیات مدیره ومدیرعامل محترم وهمچنین حمایتهای دولت محترم تدبیر وامید صورت گرفت ، به تعبیر بنده ، بیانگر هوشمندی جامعه و در نتبجه آن ، تجزیه و تحلیل اقتصادی سریع طرح از منظرمصرف کنندگان بود، به گونه ای که حتی پیش بینی های بانک مرکزی را دچار انحراف کرده و بسیار زودتر از مدت زمان پیش بینی شده، ثبت نام پایان پذیرفت.
    از دیگر نکات برجسته این طرح کاهش مدت زمان اعتبارسنجی متقاضیان و تکمیل مستندات در مقایسه با روند عمومی اخذ اعتبارخرید خودرو از بانکهای عامل می باشد.
    همچنین از نتایج این اقبال، خروج قیمت خودرو از ابهام و تثبیت قیمت برای مشتریان بود چراکه اعتبار در نظر گرفته شده از طرف بالاترین مرجع نظام بانکی کشور (بانک مرکزی) با پوشش ۸۰%قیمت محصول ، به تعبیری ،صحه گذاری فرایند قیمت گذاری بوده ،که در جای خود بسیار حائز اهمیت می باشد.

    حال با توجه به تفسیر فوق برنامه های راهبری در حوزه های مختلف سازمان بارویکرد اقتصاد مقاومتی چگونه می تواند باشد؟!
    – ضروری است ابتدا قسمتی از نقدینگی صرف تأمین گردد، تا تولید با حداکثر ظرفیت تولید کامل وعبورآزاد، تعهد ایجاد شده را پاسخ دهد. قطعا” کاهش زمان انتظار مشتریان و تحویل محصولات قبل از زمان مقرر شده (حتی یک روز )، افزایش اعتماد و اطمینان را بدنبال خواهد شد.
    – با توجه به استقبال از طرح فروش اعتباری و فرصت ایجاد شده در بازار، شرکتهای لیزینگ زیر مجموعه فرصت جذب داشته ، و تخصیص درصدی از آورده این طرح به لیزینگ، می تواند استمرار فروش را به دنبال داشته باشد و عملا” به مزیت رقابتی سازمان تبدیل شود.
    – با عنایت به تعهد ایجاد شده درطرح فروش اعتباری ولزوم پاسخگویی سازمان به مشتریان ، می توان پیش بینی کرد که تقاضای نقدی برای محصولات نسبت به عرضه ، پیشی گرفته و با توجه به نزدیکی پایان سال، قیمت محصولات در بازار آزاد، نسبت به وضعیت قبل، اندکی افزایش یابد. لذا ضروری است تا سهمی از فروش به این منظور تخصیص داده شود.
    – اقدامات بهبود و افزایش بهره وری منابع در سطح سازمان نیز مکمل برنامه های پیشنهادی فوق می باشد. اقداماتی از قبیل : حذف مودا و موازی کاری ها ، هماهنگی و یکسان سازی استراتژی ها و راهبردها بین حوزه های وظیفه ای و فرایندی، شناسایی، تعریف و تجزیه و تحلیل صحیح پروژه های کاهش هزینه، بازنگری تخصیص منابع ( ادغام و استفاده مشترک از فضا، نیروی انسانی و تجهیزات) می تواند باعث افزایش مقاومت سازمان در شرایط پساتحریم گردد و به گونه ای فرصت سازی از تهیدات پیش رو تلقی شود.
    – نکته پایانی، موضوع مدیریت اذهان عمومی و استفاده از جو مثبت ایجاد شده در نتیجه این طرح در فضای رسانه ای است. از این منظر، ضروری است با استفاده از ظرفیتهای داخلی سازمان و طرح ریزی راهبرد مناسب، کارکردهای مهم وکلیدی این حوزه از صنعت از قبیل: بالاترین سطح اشتغال (جمع مستقیم وغیر مستقیم)، سهم خودرو در اقتصاد کشور و صادرات و… ، را به سمع ونظر مشتریان و ذینفعان برساند تا در بستر ارتباط شفاف و مستقیم با جامعه، شاهد بهبود جایگاه این صنعت، در اذهان عمومی باشیم. انشاءالله

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.