افزونه جلالی را نصب کنید. 29 رمضان 1446 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1168 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 34 تعداد دیدگاهها : 11×
  • اوقات شرعی

  • پایبندی به تعهدات۱

    شناسه : 561 10 خرداد 1395 - 4:08 739 بازدید ارسال توسط :

    با شکسته‏ شدن امانت‏دارى و سست‏ شدن پایبندى به تعهدات، اصلى‏ترین اسباب بقاى جوامع از دست مى ‏رود؛ و مردمان در طول تاریخ زندگى اجتماعى خود، جداى از دعوت فطرى و حکمى عقلانى، به تجربه دریافته‏اند که هیچ‏ چیز براى سلامت و بقاى جوامع، به اندازه پایبندى به تعهدات اهمیت ندارد. امیرمؤمنان على (ع) درباره […]

    پ
    پ

    با شکسته‏ شدن امانت‏دارى و سست‏ شدن پایبندى به تعهدات، اصلى‏ترین اسباب بقاى جوامع از دست مى ‏رود؛ و مردمان در طول تاریخ زندگى اجتماعى خود، جداى از دعوت فطرى و حکمى عقلانى، به تجربه دریافته‏اند که هیچ‏ چیز براى سلامت و بقاى جوامع، به اندازه پایبندى به تعهدات اهمیت ندارد. امیرمؤمنان على (ع) درباره پایبندى به تعهدات در عهدنامه مالک‏ اشتر چنین یادآور شده است:

    وَ إِنْ عَقَدْتَ بَیْنَکَ وَ بیْنَ عَدُوِّکَ عُقْدَهً، أَوْ أَلْبَسْتَهُ مِنْک ذِمَّهً، فَحُطْ عَهْدَکَ بالْوَفَاءِ، وَارْعَ ذِمَّتَکَ بالأَمَانَهِ، وَاجْعَلْ نَفْسَکَ جُنَّهً دُونَ مَا أَعْطَیْتَ … فَلا تَغْدِرَنَّ بذِمَّتِکَ، وَ لا تَخِیسَنَّ بعَهْدِک، وَ لاتَخْتِلَنَّ عَدُوَّکَ، فَإِنَّهُ لایَجْتَرِئُ عَلَى اللَّهِ إِلّا جَاهِلٌ شَقِى. وَ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ عَهْدَهُ وَ ذِمَّتَهُ أَمْناً أَفْضَاهُ.

    اگر پیمانى میان تو و دشمنت بسته شد و یا تعهد پناه دادن را به او دادى، جامه وفا را بر عهد خویش بپوشان و تعهدات خود را محترم بشمار! و جان خود را سپر تعهدات خویش قرار ده! … هرگز پیمان‏ شکنى مکن، و در عهد خود خیانت روا مدار، و دشمنت را مفریب! زیرا غیر از شخص جاهل و شقى، کسى چنین گستاخى را بر خداوند روا نمی ‏دارد. خداوند، عهد و پیمانى را که با نام او منعقد می ‏شود، با رحمت خود مایه آسایش بندگان، و حریم امنى براى آنان قرار داده تا به آن پناه برند و براى انجام کارهاى خود به جوار او تمسک شوند. بنابراین، فساد، خیانت و فریب در عهد و پیمان راه ندارد.

    انسانیت انسان به میزان پایبندی ‏اش به تعهدات اوست و آن‏که پیمان‏شکنى می‏نماید و یا در عهد و پیمان، خیانت و فریب روا می‏دارد، از صورت انسانى بیرون رفته است. از این‏روست که در امور انسانى هیچ چیز مانند پایبندى به عهد و پیمان مورد تأکید قرار نگرفته است.

    امام‏ على (ع) در سفارش خود بر این امر بسیار تأکید ورزیده است. آن حضرت خود، سخت پایبند عهد و پیمان و تعهدات خویش بود، چنان‏که در ماجراى حکمیت در پیکار صفین با آنکه راضى بدان وضع نبود، اما چون حکمیت را پذیرفت و صلح‏ نامه‏ اى با معاویه منعقد شد، آن را محترم شمرد و در پاسخ کسانى که خواهان نقض عهدنامه پس از انعقاد آن بودند، فرمود:

    أبَعْدَ أَنْ کَتَبْنَاهُ نَنْقُضُهُ؟ هَذَا لایجُوزُ.

    آیا پس از اینکه آن را نوشتیم، نقض کنیم؟ این کار جایز نیست.

     

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.